W hotelach, restauracjach, barach i wielu innych lokalach gastronomicznych niezbędny staje się profesjonalny sprzęt, który pozwala na sprawne przygotowywanie rozmaitych potraw, ułatwiający pracę i zwiększający wydajność całej załogi. Warto wobec tego zaopatrzyć się w dobrej jakości sprzęt, który posłuży przez długi czas, niezawodny, najlepiej ekonomiczny. Istotne jest zwrócenie uwagi na producenta, walory użytkowe, warunki zakupu, serwis, cenę i szereg innych elementów. Dobrej jakości urządzenia gastronomiczne to długoterminowa inwestycja.

Ogłoszenia
Wawrzyniak reklama

Jak wybrać odpowiedni sprzęt gastronomiczny?

Wysokiej jakości wyposażenie gastronomiczne kosztuje, trzeba liczyć się z koniecznością poniesienia niemałych kosztów. Kluczowe staje się wobec tego, aby postawić na sprzęt renomowanej marki, od rzetelnego i zaufanego producenta. Wieloletnie doświadczenie na rynku i szereg pozytywnych opinii klientów przekłada się na gwarancję otrzymania produktu, który nie zawiedzie nawet w przypadku intensywnej eksploatacji. Trzeba pamiętać o tym, że znacznie ma nie tylko profesjonalna obsługa, fachowe doradztwo, istotne stają się również usługi serwisowe.

Nawet najwyższej jakości urządzenia wymagają regularnych przeglądów, prac konserwacyjnych. Trzeba wszystko sprawdzać co jakiś czas, aby wykryć ewentualne usterki, bo ich szybkie zniwelowanie pozwala uchronić się przed poważną awarią, czasochłonną i kosztowną. Każdego restauratora interesuje także to, aby zakupiony sprzęt gastronomiczny był w atrakcyjnej cenie, co przekłada się na spore oszczędności.

Czym kierować się przy zakupie urządzeń do lokalu gastronomicznego?  

Przy zakupie wyposażenia gastronomicznego powinno się zwracać uwagę na to, czy zostało ono solidnie wykonane, co przekłada się na wytrzymałość i długotrwałe użytkowanie. Dobrej jakości sprzęt jest odporny na działanie skrajnych temperatur, może być czyszczony przy wykorzystaniu profesjonalnej chemii. Istotne jest to, aby dostosować wyposażenie lokalu gastronomicznego do jego potrzeb, bo inne urządzenia są użytkowane w pizzerii, cukierni itd. Sprzęt dobiera się, w zależności od specyfiki danej branży, typu serwowanych potraw.

Na lokal gastronomiczny składają się kuchnia główna, zaplecze kuchenne, wnętrza socjalne i porządkowe, sala konsumpcyjna i zaplecze techniczne. Potrzebne będą rozmaite meble gastronomiczne typu stoły, szafki, półki, regały, nadstawki i wózki oraz chłodnictwo i urządzenia grzewcze. Wyposażyć należy się w sprzęt służący do obróbki mechanicznej, czyli przykładowo w krajalnice, blendery, miksery, mieszarki, szatkownice oraz w szereg dodatkowych urządzeń, czyli między innymi pakowarki, aby ułatwić sobie pracę i ją przyspieszyć.

Postaw na profesjonalne wyposażenie do gastronomii

W przypadku sprzętu do gastronomii najlepszym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w urządzenia i akcesoria renomowanej marki, co przekłada się na gwarancję wysokiej jakości i bezpieczeństwa użytkowania. Godne polecenia jest wyposażenie firmy Hendi, która może pochwalić się wieloletnim doświadczeniem w branży. Każdy klient uzyskuje fachowe doradztwo w doborze najlepszych rozwiązań dla konkretnego lokalu gastronomicznego, wsparcie na każdym etapie sprzedaży i posprzedażowe. Na kadrę składają się wykwalifikowani i przeszkoleni pracownicy, którzy starannie wykonują powierzone obowiązki. Oferta firmy Hendi jest bogata i zróżnicowana, można zapoznać się z nią na stronie Hendi.

Wykorzystuje się innowacyjne rozwiązania technologiczne, wysokiej jakości materiały, wszystko powstaje w oparciu o aktualne trendy i potrzeby restauratorów. Urządzenia marki Hendi zostały stworzone z myślą o zastosowaniu profesjonalnym, ale mogą być użytkowane także w domowych warunkach. Można zaopatrzyć się między innymi w szatkownice elektryczne, piece gazowe, maszynki do mielenia, gofrownice i naleśnikarki, kuchenki indukcyjne, kebaby i noże do nich, frytkownice, wilki do mięsa, nadziewarki, miksery planetarne, sprzęt chłodniczy, meble ze stali nierdzewnej, sterylizatory i wiele więcej.

Ogłoszenia
J3M