Połącz się z nami
top

Aktualności

Marka Puffins z medalem w prestiżowym konkursie GOOD CHEESE 2024

Opublikowano

w dniu

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że marka Puffins, dobrze znana mieszkańcom regionu z wyjątkowych suszonych owoców i warzyw, w tym roku weszła na rynek mleczarski i od razu zdobyła brązowy medal w konkursie GOOD CHEESE 2024! Ten prestiżowy konkurs, doceniający najlepsze produkty mleczne na polskim rynku, nagrodził suszony ser cheddar Puffins w kategorii Debiuty 2024.

Nagroda jako docenienie jakości i innowacyjności

Brązowy medal w konkursie GOOD CHEESE 2024 jest dowodem na to, że Puffins nie tylko doskonale odnajduje się na rynku zdrowych przekąsek, ale także potrafi zdobywać uznanie w branży mleczarskiej. To dla nas wyjątkowa nagroda i zarazem mocne wejście na rynek mleczarski. Jako Puffins, dotychczas zdobywaliśmy serca i podniebienia produktami z suszonych owoców i warzyw bio, a teraz możemy z dumą pochwalić się sukcesem w nowej, serowej odsłonie – mówi Piotr Barczyk, prezes marki Puffins. To prestiżowe wyróżnienie jest dla marki motywacją do dalszego rozwoju i wprowadzania kolejnych, innowacyjnych produktów, które z pewnością zainteresują lokalnych i ogólnopolskich konsumentów.

Suszone sery Puffins – innowacyjna przekąska z natury

Reklama
Instalgrunt

Suszone sery Puffins to zupełnie nowy pomysł na smaczną i zdrową przekąskę. Proces produkcji bazuje na technologii puffingu, czyli suszenia w niskiej temperaturze i próżni, dzięki czemu ser zachowuje swoje naturalne wartości odżywcze, głębię smaku, a jednocześnie uzyskuje mocno chrupiącą konsystencję. Wybór suszonego sera Puffins to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają pełnowartościowej przekąski – bez konserwantów i dodatków chemicznych. Puffins oferuje przekąskę w pełni naturalną, zachowującą smak oraz aromat prawdziwego cheddara w wyjątkowej, chrupiącej formie.

Co wyróżnia suszone sery Puffins?

Poza suszonym serem cheddar marka Puffins wprowadziła na rynek również suszony ser gouda i to aż w trzech odsłonach – gouda z ziołami, gouda z chili i klasyczna gouda. Wszystkie serowe produkty wyróżniają się wysoką jakością składników oraz sposobem ich przetwarzania. Cały proces puffingu (czyli suszenia w próżni) pozwala zachować bogactwo smaku sera bez konieczności dodawania sztucznych ulepszaczy. Dzięki temu każdy kęs dostarcza intensywnych doznań smakowych, jednocześnie będąc produktem lekkim, łatwym do przechowywania i przyjaznym dla osób ceniących naturalne przekąski.

Nasze sery kierujemy również do osób będących na diecie koetogenicznej. Wysoka zawartość białka i tłuszczu przy niewielkiej ilości węglowodanów czyni nasz produkt idealną, wytrawną przekąską z półki low carb. Z naszych badań wynika, że mało jest na rynku podobnych, naturalnych keto przekąsek, które z powodzeniem zastąpią chipsy czy paluszki. Ciekawą grupą odbiorców, która była dla nas zaskoczeniem, są dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym, które nie przepadają za białkiem/wapniem podawanym w standardowej formie, np. na kanapkach. Mamy takie sygnały, że rodzice podają nasz ser dzieciom, właśnie ze względu na jego chrupiącą formę, akceptowalną przez dzieci z wybiórczością jedzeniową – podsumowuje Piotr Barczyk.

Reklama
Instalgrunt

Suszone sery Puffins są dostępne w wygodnym opakowaniu, które idealnie sprawdzi się zarówno w domu przed telewizorem, jak i na wycieczce czy w formie przekąski do pracy. Chrupiące suszone sery Puffins świetnie nadają się również jako dodatek do kremowych zup, sałatek czy jako urozmaicenie deski serów na przyjęciu.

Zapraszamy wszystkich do spróbowania tej wyjątkowej przekąski i dołączenia do grona miłośników suszonego sera Puffins. Z lokalnym sercem i pasją, Puffins podbija rynek zdrowych przekąsek, a medal GOOD CHEESE 2024 jest kolejnym krokiem na drodze do budowania marki, która zaskakuje jakością i smakiem.

Reklama
w tekst2
Kliknij żeby komentować

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

19 − 3 =

Popularne tematy