Bardzo lekkie mięso z delikatnym farszem. Bardzo smaczne. Takie właśnie obiadku lubię najbardziej. Śmiało tak przygotowaną roladę możecie opanierować i usmażyć w oleju. Ja postanowiłam tym razem na zdrowy obiad. Polecam bo jest smaczna!

Co będzie potrzebne:
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • opakowanie sera feta
  • 1 papryka
  • 1 zielony ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Filety oczyścić, przeciąć na pół wzdłuż i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem i odstawić do lodówki na godzinę.
Ogórka i paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z serem feta i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Doprawić pieprzem, soli nie dodawać, bo ser feta jest już wystarczająco słony.
Na rozbite kotlety nakładać farsz rozprowadzając go po całości. Zwinąć w roladę, w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
Każdą roladę owinąć folią aluminiową, ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec przez godzinę w nagrzanym do 150st piekarniku.
Podawać z ulubionymi dodatkami!
Smacznego!